Italiensk jegergryte med kylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Hel kylling Italiensk jegergryte med kylling

Italiensk jegergryte med kylling

4.0 i snitt
Italiensk jegergryte med kylling
Jegergryte på italiensk! Ordet cacciatore betyr nettopp jeger, og retter alla cacciatora bruker gjerne viltkrydder som rosmarin og hvitløk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pollo Alla Cacciotora

1 ts
Kajennepepper
12 fedd
Hvitløk
2 dl
Hvitvin (ikke hos REMA 1000)
1 glass
Oliven
0.5 dl
Grovhakket rosmarin
1.8 kg
Hel Stangekylling
2 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje

Kremet mais

1 boks
Maiskorn
2 dl
Kremfløte
1 stk
Sitron
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Pastarøsti

1 pk
Fersk spaghetti
1 ss
Hakket persille
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Revet parmesan
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pollo Alla Cacciatora: Kjøp en stor Stangekylling. Skjær ut lårene og brystene med vingene. Del lårene i to ved leddet og kyllingbrystet i to like store biter. Gni kyllingstykkene inn med salt og kajennepepper og brun dem i olivenolje i en vid kasserolle. Når kjøttet er godt brunet på begge sider tilsettes hele fedd hvitløk med skallet på, grovhakket rosmarin, hvitvin og gode oliven. Kok opp under lokk og kok gryten sakte i 15 minutter til kyllinglårene er gjennomkokte. Smak til sausen med evt. mer salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Pastarøsti: Kok pastaen i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell av vannet. Bland pastaen med hakket persille, revet parmesan og hakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. Varm en teflonstekepanne med olivenolje og ha i pastablandingen. Press og form massen til en tykk pannekake. Stek 3-4 minutter på den ene siden, snu og stek den gyllenbrun og fin på den andre siden. Legg pastarøstien på en skjærefjøl og kutt i trekanter. Server kyllinggryten med kremet mais og pastarøsti kuttet i trekanter.

  3. Trinn 3

    Kremet mais: Ha maiskorn i en kasserolle sammen med fløte og kok i 5-10 minutter til stuingen tykner. Smak til med salt, nykvernet pepper og presset sitron.

Slik deler du opp hel kylling:

Skjær av lårene så tett inn mot lårfestet du kommer. Brett ut slik at det knekker i leddet og skjær lårstykkene i to – i leddet. Skjær ut kyllingbrystene: Skjær inntil og følg brystbeinet med kniven. La så kniven følge ribbeina og skrap løs filetene. Skjær filetene helt fri.