Italiensk jegergryte med kylling
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pollo Alla Cacciatora: Kjøp en stor Stangekylling. Skjær ut lårene og brystene med vingene. Del lårene i to ved leddet og kyllingbrystet i to like store biter. Gni kyllingstykkene inn med salt og kajennepepper og brun dem i olivenolje i en vid kasserolle. Når kjøttet er godt brunet på begge sider tilsettes hele fedd hvitløk med skallet på, grovhakket rosmarin, hvitvin og gode oliven. Kok opp under lokk og kok gryten sakte i 15 minutter til kyllinglårene er gjennomkokte. Smak til sausen med evt. mer salt og pepper.
-
Trinn 2
Pastarøsti: Kok pastaen i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell av vannet. Bland pastaen med hakket persille, revet parmesan og hakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. Varm en teflonstekepanne med olivenolje og ha i pastablandingen. Press og form massen til en tykk pannekake. Stek 3-4 minutter på den ene siden, snu og stek den gyllenbrun og fin på den andre siden. Legg pastarøstien på en skjærefjøl og kutt i trekanter. Server kyllinggryten med kremet mais og pastarøsti kuttet i trekanter.
-
Trinn 3
Kremet mais: Ha maiskorn i en kasserolle sammen med fløte og kok i 5-10 minutter til stuingen tykner. Smak til med salt, nykvernet pepper og presset sitron.
Slik deler du opp hel kylling:
Skjær av lårene så tett inn mot lårfestet du kommer. Brett ut slik at det knekker i leddet og skjær lårstykkene i to – i leddet. Skjær ut kyllingbrystene: Skjær inntil og følg brystbeinet med kniven. La så kniven følge ribbeina og skrap løs filetene. Skjær filetene helt fri.