Helstekt kylling med sitron
Hel landkylling blir ekstra saftig når du helsteker den i ovn. Her får kyllingen ekstra god smak av sitron og grovknust pepper.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett kyllingen i ovnen og la den stå i 20 minutter. Skru ned varmen til 150°C og ha stekeovnsdøren åpen til varmen er nede på 150°C. Lukk igjen døren og stek videre i ca. 45 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke i låret med en spiss kniv. Hvis det siver ut klar væske er den ferdig. Ta ut kyllingen og la hvile i minst 10 minutter. Drypp frisk olivenolje og stekesjy over ved servering.
-
Trinn 2
Løsne forsiktig på kyllingskinnet der du kommer til. Finriv kun det gule skallet på sitronen og gni sitronskall innunder skinnet på kyllingen. Bind den deretter opp med hyssing slik at lårene sitter tett på brystene.
-
Trinn 3
Gni kyllingen inn med smør og dryss på grovknust sort pepper og Maldon salt. Sett kyllingen på rist med langpanne under. Ha litt vann i bunnen av pannen.