Helstekt kylling med persille og sitron

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
288 planlagt
Helstekt kylling med persille og sitron
Legg oppskrift
i handlelapp
Helstekt kylling til hverdags? Det er fullt mulig med litt planlegging. Du kommer uansett til å smatte av fryd av denne retten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 potte
Persille
1 stk
Sitron
10 fedd
Hvitløk
2 dl
Hvitvin/eplemost
1 pose
Hel kylling
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet hvit pepper
50 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 °C varmluft. Skrell halvparten av hvitløken og skjær i skiver. Grovhakk persillen og bland med hvitløk, skiver av sitron og 1 ts salt. Dytt persille/sitronblandingen inn i kyllingen og knytt en hyssing rundt lårene så fyllet ikke faller ut.

Trinn 2

Smelt smøret med hele hvitløksfedd og tilsett resten av saltet og kvernet hvit pepper. Sett kyllingen i et ildfast fat. Pensle kyllingen med det salte smøret på alle sider.

Trinn 3

Sett kyllingformen midt i ovnen på et stekebrett. Stek kyllingen ved 200 °C varmluft i 50-55 minutter. Det siste kvarteret tilsettes eplemost i formen. Stikk i den tykkeste delen av låret. Siver det ut klar kjøttsaft er kyllingen ferdig. Tyter det ut rosa, uklar kjøttsaft, må kyllingen steke litt til. Når kyllingen er ferdig, tas den ut av ovnen og får hvile i 15 minutter.

Trinn 4

Kyllingsjyen helles over i en kjele og kokes ned til 3 dl med fett og kraft.

Trinn 5

Skjær først av lårene som deles i to i kneleddet. Skjær ut kyllingbrystene og del dem i to eller tre biter. Anrett pent på fat med persilleinnmaten servert til.

Tips!

Server en god salat og stekte poteter til kyllingen.