Helstekt kylling med persille og hvitløk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Hel kylling Helstekt kylling med persille og hvitløk

Helstekt kylling med persille og hvitløk

3.8 i snitt
Helstekt kylling med persille og hvitløk

Hel fugl vekker alltid begeistring rundt bordet. Gjør som Bent Stiansen og server den med asparges, mandelpotetpuré og kyllingsjy!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ovnsstekt landkylling

1 stk
Hel Stangekylling
5 fedd
Hvitløk
2 pk
Persille
0.3 potte
Timian, potte
0.3 potte
Rosmarin
1 ts
Salt
100 gr
Smør
1 klype
Pepper
0.5 l
Vann
1 ss
Hvitvinseddik

Hvitløksstekt asparges

1 stk
Sjalottløk
400 gr
Asparges
3 fedd
Hvitløk
50 gr
Smør

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Varm ovnen til 200 °C varmluft. Skrell og kutt hvitløksfeddene i skiver. Grovhakk persillen og bland med hvitløk og salt. Dytt persilleblandingen inn i kyllingen. Smelt smør og tilsett salt og nykvernet pepper. Sett kyllingen på rist over en dyp langpanne. Pensle kyllingen med smørblandingen på alle sider.

 2. Trinn 2

  Hell hvitvin og vann i langpannen. (Hvis du bruker hvitvinseddik, bruk 7 dl vann.) Legg stilker av frisk timian og rosmarin på toppen av kyllingen. Sett kyllingen med rist og langpanne midt i ovnen og stek i 45-50 minutter. Sjekk væskenivået i langpannen. Holder den på å koke tørr, tilsett mer vann. Stikk i den tykkeste delen av låret. Siver det ut klar kjøttsaft er kyllingen ferdig. Er kjøttsaften rosa og uklar, må kyllingen steke litt til.

 3. Trinn 3

  Ta kyllingen ut når den er ferdig og la den hvile i 15 minutter. Skjær først av lårene som deles i to i kneleddet. Skjær ut kyllingbrystene og del dem i to eller tre biter. Anrett pent på fat sammen med persillestuffingen.

 4. Trinn 4

  Kyllingsjy: Kyllingkraften i langpannen siles over i en kjele og kokes ned til ca. 3 dl. Kjør sjyen sammen med en stavmikser før servering.

 5. Trinn 5

  Hvitløksstekt asparges: Skrell den nederste delen av aspargesen. Forvell i 3 minutter i rikelig med fosskokende lettsaltet vann. Avkjøl i iskaldt vann, gjerne med isbiter. Dette for å bevare grønnfargen best mulig. Hell av vannet. Fres hakket sjalottløk og hvitløk i smør. Varm aspargesen i smøret.