Helstekt kylling med persille og hvitløk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Hel kylling Helstekt kylling med persille og hvitløk

Helstekt kylling med persille og hvitløk

3.7 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
282 planlagt
Helstekt kylling med persille og hvitløk

Hel fugl vekker alltid begeistring rundt bordet. Gjør som Bent Stiansen og server den med asparges, mandelpotetpuré og kyllingsjy!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ovnsstekt landkylling

1 stk
Hel Stangekylling
5 fedd
Hvitløk
2 pk
Persille
0.3 potte
Timian, potte
0.3 potte
Rosmarin
1 ts
Salt
100 gr
Smør
1 klype
Pepper
0.5 l
Vann
1 ss
Hvitvinseddik

Hvitløksstekt asparges

1 stk
Sjalottløk
400 gr
Asparges
3 fedd
Hvitløk
50 gr
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 °C varmluft. Skrell og kutt hvitløksfeddene i skiver. Grovhakk persillen og bland med hvitløk og salt. Dytt persilleblandingen inn i kyllingen. Smelt smør og tilsett salt og nykvernet pepper. Sett kyllingen på rist over en dyp langpanne. Pensle kyllingen med smørblandingen på alle sider.

Trinn 2

Hell hvitvin og vann i langpannen. (Hvis du bruker hvitvinseddik, bruk 7 dl vann.) Legg stilker av frisk timian og rosmarin på toppen av kyllingen. Sett kyllingen med rist og langpanne midt i ovnen og stek i 45-50 minutter. Sjekk væskenivået i langpannen. Holder den på å koke tørr, tilsett mer vann. Stikk i den tykkeste delen av låret. Siver det ut klar kjøttsaft er kyllingen ferdig. Er kjøttsaften rosa og uklar, må kyllingen steke litt til.

Trinn 3

Ta kyllingen ut når den er ferdig og la den hvile i 15 minutter. Skjær først av lårene som deles i to i kneleddet. Skjær ut kyllingbrystene og del dem i to eller tre biter. Anrett pent på fat sammen med persillestuffingen.

Trinn 4

Kyllingsjy: Kyllingkraften i langpannen siles over i en kjele og kokes ned til ca. 3 dl. Kjør sjyen sammen med en stavmikser før servering.

Trinn 5

Hvitløksstekt asparges: Skrell den nederste delen av aspargesen. Forvell i 3 minutter i rikelig med fosskokende lettsaltet vann. Avkjøl i iskaldt vann, gjerne med isbiter. Dette for å bevare grønnfargen best mulig. Hell av vannet. Fres hakket sjalottløk og hvitløk i smør. Varm aspargesen i smøret.