Helstekt kylling med grønnsakssalsa

Saft suse! Den saftigste kyllingen er den du helsteker selv. Her kombineres den med ovnsstekte poteter og en frisk tomatsalsa med oliven.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C. Ha godt med salt, pepper og 3/5 av olivenoljen på kyllingen og gni den inn med knuste hvitløksfedd.
Trinn 2
Vask potetene og del dem evt. i to. Legg dem i en langpanne eller ildfast form og bland med 1/5 av olivenolje, salt og pepper. Sett kyllingen på toppen. Stek i ca. 45 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene møre.
Trinn 3
Grovhakk tomater og oliven. Ha på resten av olivenoljen, press over litt sitron og smak til med salt og pepper. Del opp kyllingen og server med poteter og italiensk grønnsakssalsa.
Finhakk persille og ha det i salsaen rett før servering.