Hopp til innhold

Helstekt kylling med grønnsaksris

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
355 planlagt
Helstekt kylling med grønnsaksris

Vil du ha en saftigere kylling er dette oppskriften. Med spinat, erter og mais får du en spennende rismiks – perfekt til smaken av fugl.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
1 boks
Maiskorn REMA 1000
2 ss
Rosmarin
2 dl
Middagsris REMA 1000
1 pose
Erter REMA 1000
2 pose
Babyspinat 65 g
2 ts
Maizena Majsstivelse
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Stekepose Normal
3 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Sett i et steketermometer og legg i en stekepose. Bak i ovn ved 150°C til den får en kjernetemperatur på 68°C.

Trinn 2

Ta ut kyllingen og la den hvile i ca 10 min. i folien. Kjernetemperaturen vil da stige ytterligere noen grader så den passerer 70°C. Stekesjyen fra posen siles over i en kjele og jevnes litt med maizena.

Trinn 3

Grønnsaksris: Kok ris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig, vend inn spinat, tinte erter og mais. Smak evt til med mer salt, pepper og olivenolje.

Trinn 4

Gni kyllingen inn med olivenoljen, finhakket hvitløk og frisk hakket rosmarin. Krydre med salt og pepper.

Smak gjerne til sjyen med f. eks. sennep, soyasaus eller fløte. En god salat med avokado, tomater og vårløk smaker godt til!