Helstekt kylling med grønnsaksris

Vil du ha en saftigere kylling er dette oppskriften. Med spinat, erter og mais får du en spennende rismiks – perfekt til smaken av fugl.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett i et steketermometer og legg i en stekepose. Bak i ovn ved 150°C til den får en kjernetemperatur på 68°C.
Trinn 2
Ta ut kyllingen og la den hvile i ca 10 min. i folien. Kjernetemperaturen vil da stige ytterligere noen grader så den passerer 70°C. Stekesjyen fra posen siles over i en kjele og jevnes litt med maizena.
Trinn 3
Grønnsaksris: Kok ris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig, vend inn spinat, tinte erter og mais. Smak evt til med mer salt, pepper og olivenolje.
Trinn 4
Gni kyllingen inn med olivenoljen, finhakket hvitløk og frisk hakket rosmarin. Krydre med salt og pepper.
Smak gjerne til sjyen med f. eks. sennep, soyasaus eller fløte. En god salat med avokado, tomater og vårløk smaker godt til!