Hopp til innhold

Helstekt kylling med beter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
20 planlagt
Helstekt kylling med beter

Spektakulært og saftig! Prøv denne vakre retten når du vil imponere gjestene dine med kylling.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kylling

1 stk
Hel landkylling (1,8 kg)
4 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Sort pepper

Råmarinerte beter

1 stk
Agurk
2 stk
Gule beter
2 stk
Rødbeter
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Sitron
4 ss
Hvitvinseddik
4 ss
Olivenolje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Pepper
2 ts
Sukker

Topp med

1 potte
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 240°C. Gni kyllingen inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ca. 45 minutter til den er gjennomstekt. Ta ut kyllingen og la den hvile i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Mens kyllingen steker: Skjær tynne skiver av alle grønnsakene, gjerne med en mandolin hvis du har. Lag en marinade av hvitvinseddik, olivenolje, sukker, vann, sitronsaft og pepper og hell over grønnsakene i en bolle. Vend godt og la grønnsakene trekke litt.

Trinn 3

Anrett grønnsakene med kyllingen, og dryss over rikelig med grovhakket kruspersille.