Hel kylling med ovnsbakte grønnsaker
Saftig kyllingsuksess? Ta tempen! Bruk steketermometer, så sørger du for at kyllingen ikke stekes for lenge og blir tørr. Server den som her – med ovnsstekte grønnsaker og potetbåter.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200?C. Ha salt, pepper og grovhakket rosmarin på kyllingen.
-
Trinn 2
Skjær poteter, løk, squash og paprika i store biter, og skrell hvitløksfeddene. Bland inn olivenolje, sitron, salt og pepper.
-
Trinn 3
Ha alt i en ildfast form og legg kyllingen i midten. Sett et steketermometer i ett av lårene. Bak i ovn til lårene har en kjernetemperatur på 70?C. Ta ut kyllingen og la den hvile mens grønnsakene stekes videre til de er gylne. Del opp kyllingen i serveringsstykker og server sammen med poteter og grønnsaker.