Hel kylling med ovnsbakte grønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Hel kylling Hel kylling med ovnsbakte grønnsaker

Hel kylling med ovnsbakte grønnsaker

Ingen vurderinger
Hel kylling med ovnsbakte grønnsaker

Saftig kyllingsuksess? Ta tempen! Bruk steketermometer, så sørger du for at kyllingen ikke stekes for lenge og blir tørr. Server den som her – med ovnsstekte grønnsaker og potetbåter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Rød paprika
1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
2 ss
Rosmarin
1 stk
Løk
0.5 stk
Sitron
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Squash
600 gr
Poteter
10 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200?C. Ha salt, pepper og grovhakket rosmarin på kyllingen.

  2. Trinn 2

    Skjær poteter, løk, squash og paprika i store biter, og skrell hvitløksfeddene. Bland inn olivenolje, sitron, salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Ha alt i en ildfast form og legg kyllingen i midten. Sett et steketermometer i ett av lårene. Bak i ovn til lårene har en kjernetemperatur på 70?C. Ta ut kyllingen og la den hvile mens grønnsakene stekes videre til de er gylne. Del opp kyllingen i serveringsstykker og server sammen med poteter og grønnsaker.