Hel kylling med oliven | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hel kylling med oliven

4.5 i snitt
Hel kylling med oliven
På jegerens kjøkken fantes alltid løk, urter, paprika, tomater, hvis det var sesongen for det, og helt sikkert en skvett vin. Og var byttet en kanin eller hare ville den fått selskap av disse ingrediensene i gryta! Inspirert av den jegeren har kylling Cacciatore blitt en italiensk klassiker. Sett i gang jakten på de gode smakene!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Hel kylling
1 ts
Kajennepepper
12 fedd
Hvitløksfedd
2 ss
Grovhakket rosmarin
1 glass
Oliven
2 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Hvitvinseddik
1 dl
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del opp den hele kyllingen i stykker. Skjær ut lårene og brystene med vingene. Del lårene i to ved leddet og kyllingbrystet i to like store biter.

  2. Trinn 2

    Gni kyllingstykkene inn med salt og kajennepepper og brun dem i olivenolje i en vid kasserolle.

  3. Trinn 3

    Når kjøttet er godt brunet på begge sider tilsettes hele fedd hvitløk med skallet på, grovhakket rosmarin, hvitvinseddik og gode oliven.

  4. Trinn 4

    Kok opp under lokk og kok gryten sakte i ca 45 min. til kyllinglårene er gjennomkokte. Smak til sausen med salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Server gjerne med rosmarinpoteter.