Grillet kyllinglår med tomatsalat
Låret er det saftigste og mest smaksrike stykket på kyllingen – her serveres det benløst, sprøstekt og gyllent, sammen med ris og en chunky tomatsalsa.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 190˚C. Kok ris etter anvisning på pakken. Bein ut kyllinglårene. Smør skinnsiden på kyllingen med olje. Krydre med salt og pepper.
-
Trinn 2
Grill eller stek lårene på skinnsiden på middels høy varme i 3-4 min. til det har fått et sprøtt og gyllent skinn. Sett dem i stekeovnen og stek videre ca. 8 minutter.
-
Trinn 3
Tomatsalat: Del tomater i jevnstore biter og skjær løk i tynne skiver. Bland tomater og løk med eddik, sukker og olivenolje. Smak til med maldonsalt og nykvernet sort pepper. Bland godt. Server kyllinglårene med kokt ris og tomatsalat.
Det er godt med basilikum i tomatsalaten.