Grillet kylling på ølboks og kremet mais

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
For å lage den kremede maisen: Stek smør med finhakket løk slik at den blir blank på middels til høy varme. Rør jevnlig så den ikke brenner seg.
Ha i mel og bland godt. Spe så på med melk til en hvit saus og rør så alle melklumper blir jevnet i sausen. Tilsett fløte og en boks med maiskorn (uten væsken i boksen).
Smak til med salt, pepper og gressløk. Sett til side til servering.
Trinn 2
Fyr opp grillen til middels temperatur. Bruker du gassgrill er den klar ved 200 grader.
Klargjør kyllingen: Sørg for at kyllingen er ved romtemperatur før du griller.
Lag en marinade av finhakket hvitløk, chili, rosmarin, olivenolje, salt og pepper.
Gni kjøttet inn med marinaden en times tid før grilling – innvendig og på hele utsiden av kyllingen.
Trinn 3
Sett en åpen halvliter med øl på et fat på grillen. Sørg for at fatet tåler varme.
Sett kyllingen på ølboksen slik at lårene peker ned mot fatet.
Ha over lokket og grill i ca. 30 minutter ved rundt 200 grader.
Trinn 4
Kutt squash, papirika og løk i ca. like store biter.
Etter omlag 30 minutter på grillen kan du legge grønnsakene rundt kyllingen på fatet.
Fortsett å grille i 30 minutter til kyllingen er ferdigstekt og grønnsakene møre.
Vend grønnsakene med jevne mellomrom.
Trinn 5
Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en kniv inn i den tykkeste delen av kyllinglåret. Siver det ut klar væske er kyllingen ferdig. Er væsken blodig, trenger den mer tid.
Når kyllingen er ferdig deles den i fire med en stor saks eller kniv. To bryst og to lår.
Server med grønnsaker, sjy i stekefatet, stekte grønnsaker og kremet mais.