Hopp til innhold

Enkel Tom Ka Gai

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
214 planlagt
Enkel Tom Ka Gai

Vår Tom Kha Gai er en rask og enkel variant av den klassiske kyllingsuppen som serveres i Thailand og Laos. Om du vil ha enda mer av den autentiske smaken, topper du med litt galangal eller ingefær.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 gr
Spicy thai-kjøttboller Solvinge
1 boks
Kokosmelk REMA 1000
1 stk
Lime
0.5 stk
Rød chili
1 stk
Løk
150 gr
Champignon
1 pose
Bladspinat
2 stk
Tomat
7 dl
Hønsebuljong
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp hønsebuljongen med kokosmelk, finhakket chili (en halv chili per boks med kokosmelk), finhakket hvitløk og løk i båter. La det få småkoke i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Tilsett kjøttbollene og la de bli gjennomvarme. Skjær sopp i skiver og tomater i båter.

Trinn 3

Vask spinaten og ha sopp, spinat og tomat i suppen rett før servering. Smak til med lime og salt.

Topp gjerne med finhakket ingefær og koriander.