Coq au vin rouge
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del kyllingen i serveringsstykker.
-
Trinn 2
Ha smør i en stor kasserolle og brun kyllingstykkene godt. Tilsett rødvin og kok inn til rødvinen er halvert. Del gulrot, selleri, purre og løk i biter og ha det i gryten. Tilsett hvitløksfedd, hel pepper, urter og vann og la småkoke under lokk i 1 time.
-
Trinn 3
Ta ut kyllingstykkene, sil av kraften og ta vare på den. Ha kyllingstykkene tilbake i gryten.
-
Trinn 4
Kutt bacon i strimler og løk og champignon i to eller fire. Ha smør i en panne og stek det gyllent. Ha det i gryten. Tilsett hvetemel og vend godt om.
-
Trinn 5
Tilsett kraften og rør godt. La småkoke i ca. 30 minutter. Ha i finhakket persille og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 6
Server med potetstappe, ris eller tagliatelle.