Coq au vin rouge | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Coq au vin rouge

5.0 i snitt
Coq au vin rouge
Coq au vin = hane i vin. Det finnes utallige oppskrifter på den franske gryteklassikeren, og i dag lages den stort sett med kylling.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kylling og kraft

1 stk
Hel kylling
2 ss
Smør
1 stk
Gulrot
4 dl
Rødvin (aller helst Burgund)
100 gr
Sellerirot
0.5 stk
Purre
1 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Laurbærblad
8 dl
Vann
4 kvist
Timian
20 stk
Sorte pepperkorn

Gryte

100 gr
Bacon
12 stk
Sjalottløk
16 stk
Champignoner
2 ss
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Finhakket persille
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del kyllingen i serveringsstykker.

  2. Trinn 2

    Ha smør i en stor kasserolle og brun kyllingstykkene godt. Tilsett rødvin og kok inn til rødvinen er halvert. Del gulrot, selleri, purre og løk i biter og ha det i gryten. Tilsett hvitløksfedd, hel pepper, urter og vann og la småkoke under lokk i 1 time.

  3. Trinn 3

    Ta ut kyllingstykkene, sil av kraften og ta vare på den. Ha kyllingstykkene tilbake i gryten.

  4. Trinn 4

    Kutt bacon i strimler og løk og champignon i to eller fire. Ha smør i en panne og stek det gyllent. Ha det i gryten. Tilsett hvetemel og vend godt om.

  5. Trinn 5

    Tilsett kraften og rør godt. La småkoke i ca. 30 minutter. Ha i finhakket persille og smak til med salt og pepper.

  6. Trinn 6

    Server med potetstappe, ris eller tagliatelle.