«Beer can chicken» med tomatsalat
Hel kylling på ølboks gir en fantastisk smak. Det er enkelt og matlagingen gjør nesten seg selv. Server med frisk tomatsalat.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Gni inn kyllingen med krydderblandingen – både utenpå og inni. Spar noen ss krydderblanding til ølet.
-
Trinn 2
Åpne ølboksen og drikk halvparten av ølet. Bruk en skarp kniv og en saks til å fjerne toppen av boksen, ca. 5 cm fra toppen. (En uåpnet boks kan eksplodere!) Ha løk, hele hvitløksfedd og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen. Hold kyllingen med åpningen ned og tre den over toppen av ølboksen slik at den setter seg godt oppå boksen. Dra beina på kyllingen fremover slik at kyllingen sitter på boksen uten å velte
-
Trinn 3
Sett kyllingen (på boksen) på indirekte varme på grillen. Ta ned lokket og grill kyllingen i 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om beinet er begynt å bli bevegelig. Eller stikk et hull i låret på kyllingen og se om saften som renner ut er klar. La kyllingen hvile i 6-8 minutter før den skjæres opp.
-
Trinn 4
Potetstappe: Vask og kutt potetene i terninger. Behold skallet på. Ha poteter, hvitløksfedd delt i to og laurbær i en gryte. Dekk med vann. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
-
Trinn 5
Hell av kokevannet i et stort litermål og kast laurbærbladet. Ha gryten med potetene og hvitløk tilbake på kokeplaten, som er skrudd ned eller av, og damp potetene tørre. Grovknus poteter og hvitløk sammen med fløten og nok av potetvannet til at du får en fin konsistens på stappen. Rør inn smør og smak til med salt og nykvernet pepper.
-
Trinn 6
Tomatsalat: Del cherrytomatene i to. Bland dem med finhakket sjalottløk, smuldret apetina, hakket persille og basilikumblader i en bolle. Tilsett olivenolje og balsamicoeddik og smak til med salt og nykvernet pepper.
TIPS!
Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og «kraften» er skikkelig varm! Grytekluter anbefales på det varmeste.