«Beer can chicken» med tomatsalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag «Beer can chicken» med tomatsalat

«Beer can chicken» med tomatsalat

4.7 i snitt
«Beer can chicken» med tomatsalat

Hel kylling på ølboks gir en fantastisk smak. Det er enkelt og matlagingen gjør nesten seg selv. Server med frisk tomatsalat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kryddermiks

2 ss
Malt paprika
1 ss
Hvitløkspulver
1 ss
Løkpulver
1 ss
Malt ingefær
1 ts
Kajennepepper
1 ss
Chilipulver
3 ss
Salt
3 ss
Sukker
2 ss
Nykvernet pepper

Kylling

1 boks
Øl
1 stk
Hel rå Stange-kylling
0.5 stk
Løk, delt i to
3 fedd
Hvitløk

Tomatsalat

1 kurv
Cherrytomater
1 stk
Sjalottløk
50 gr
Fetaost
2 ss
Hakket persille
1 ss
Frisk basilikum
2 ss
Balsamicoeddik
3 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Rustikk potetstappe

1 kg
Nypoteter
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Laurbærblad
1 dl
Kremfløte
4 ss
Smør
1 klype
Nykvernet pepper
2 klype
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Gni inn kyllingen med krydderblandingen – både utenpå og inni. Spar noen ss krydderblanding til ølet.

 2. Trinn 2

  Åpne ølboksen og drikk halvparten av ølet. Bruk en skarp kniv og en saks til å fjerne toppen av boksen, ca. 5 cm fra toppen. (En uåpnet boks kan eksplodere!) Ha løk, hele hvitløksfedd og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen. Hold kyllingen med åpningen ned og tre den over toppen av ølboksen slik at den setter seg godt oppå boksen. Dra beina på kyllingen fremover slik at kyllingen sitter på boksen uten å velte

 3. Trinn 3

  Sett kyllingen (på boksen) på indirekte varme på grillen. Ta ned lokket og grill kyllingen i 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om beinet er begynt å bli bevegelig. Eller stikk et hull i låret på kyllingen og se om saften som renner ut er klar. La kyllingen hvile i 6-8 minutter før den skjæres opp.

 4. Trinn 4

  Potetstappe: Vask og kutt potetene i terninger. Behold skallet på. Ha poteter, hvitløksfedd delt i to og laurbær i en gryte. Dekk med vann. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i ca. 15 minutter til potetene er møre.

 5. Trinn 5

  Hell av kokevannet i et stort litermål og kast laurbærbladet. Ha gryten med potetene og hvitløk tilbake på kokeplaten, som er skrudd ned eller av, og damp potetene tørre. Grovknus poteter og hvitløk sammen med fløten og nok av potetvannet til at du får en fin konsistens på stappen. Rør inn smør og smak til med salt og nykvernet pepper.

 6. Trinn 6

  Tomatsalat: Del cherrytomatene i to. Bland dem med finhakket sjalottløk, smuldret apetina, hakket persille og basilikumblader i en bolle. Tilsett olivenolje og balsamicoeddik og smak til med salt og nykvernet pepper.

TIPS!

Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og «kraften» er skikkelig varm! Grytekluter anbefales på det varmeste.