Kylling med eple og purreløk
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok basmati- og villris etter anvisning på pakken. Ha buljongterning i vannet. Del purren i ca. 4 cm lange biter og kok den sammen med risen i 15 minutter. Løft ut.
Trinn 2
Krydre kyllingen med salt og vend den i hvetemel. Varm olje i en gryte som du har lokk til. Strimle løken. Stek kylling og løk på middels høy varme til det er fint brunet. Reduser varmen, tilsett vann og eddik og ha i de kokte purrebitene. Sett på lokket og la surre i 8-10 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Sjekk at ikke all væsken fordamper underveis, det kan hende du må tilsette litt mer vann.
Trinn 3
Ta av lokket mot slutten slik at sjyen koker noe inn og smaken forsterkes. Kutt eplet i små biter og vend det inn. Smak evt. til med mer salt og eddik. Server med ris.
Serveringsforslag
Kyllingen smaker ekstra godt med en neve friske urter i gryta, gjerne rosmarin eller kruspersille.