Kylling med eple og purreløk

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
117 planlagt
Kylling med eple og purreløk
Legg oppskrift
i handlelapp
Lårstykket er den mest smakfulle delen av kyllingen. Her surrer vi det i en gryte slik at vi får en deilig sjy som også får smak av syrlige epler.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

250 g
Basmati- og villris
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 stk
Purre

Kylling

500 g
Kylling lårfilet
1 stk
Løk
2 ts
Hvitvinseddik
2 klype
Salt
2 ss
Hvetemel
3 ss
Olivenolje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Eple

1 stk
Gult eple

Slik gjør du

Trinn 1

Kok basmati- og villris etter anvisning på pakken. Ha buljongterning i vannet. Del purren i ca. 4 cm lange biter og kok den sammen med risen i 15 minutter. Løft ut.

Trinn 2

Krydre kyllingen med salt og vend den i hvetemel. Varm olje i en gryte som du har lokk til. Strimle løken. Stek kylling og løk på middels høy varme til det er fint brunet. Reduser varmen, tilsett vann og eddik og ha i de kokte purrebitene. Sett på lokket og la surre i 8-10 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Sjekk at ikke all væsken fordamper underveis, det kan hende du må tilsette litt mer vann.

Trinn 3

Ta av lokket mot slutten slik at sjyen koker noe inn og smaken forsterkes. Kutt eplet i små biter og vend det inn. Smak evt. til med mer salt og eddik. Server med ris.

Serveringsforslag

Kyllingen smaker ekstra godt med en neve friske urter i gryta, gjerne rosmarin eller kruspersille.