Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kylling med eple og purreløk

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
109 planlagt
Kylling med eple og purreløk
Legg oppskrift
i handlelapp
Lårstykket er den mest smakfulle delen av kyllingen. Her surrer vi det i en gryte slik at vi får en deilig sjy som også får smak av syrlige epler.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

250 g
Basmati- og villris
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 stk
Purre

Kylling

500 g
Kylling lårfilet
1 stk
Løk
2 ts
Hvitvinseddik
2 klype
Salt
2 ss
Hvetemel
3 ss
Olivenolje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Eple

1 stk
Gult eple

Slik gjør du

Trinn 1

Kok basmati- og villris etter anvisning på pakken. Ha buljongterning i vannet. Del purren i ca. 4 cm lange biter og kok den sammen med risen i 15 minutter. Løft ut.

Trinn 2

Krydre kyllingen med salt og vend den i hvetemel. Varm olje i en gryte som du har lokk til. Strimle løken. Stek kylling og løk på middels høy varme til det er fint brunet. Reduser varmen, tilsett vann og eddik og ha i de kokte purrebitene. Sett på lokket og la surre i 8-10 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Sjekk at ikke all væsken fordamper underveis, det kan hende du må tilsette litt mer vann.

Trinn 3

Ta av lokket mot slutten slik at sjyen koker noe inn og smaken forsterkes. Kutt eplet i små biter og vend det inn. Smak evt. til med mer salt og eddik. Server med ris.

Serveringsforslag

Kyllingen smaker ekstra godt med en neve friske urter i gryta, gjerne rosmarin eller kruspersille.