Kylling med chili og kokosmelk

Tidsbruk 20 minutter
13 ingredienser
1631 planlagt
Kylling med chili og kokosmelk
Legg oppskrift
i handlelapp
En smakfull kyllinggryte med inspirasjon fra østen. Sterk eller mild? Juster styrken på gryten etter gjestenes ønske med mer eller mindre chili.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Kyllinggryte

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
100 g
Champignon
1 stk
Rød paprika
1 pakke
Kylling lårfilet
1 ss
Rød currypasta
1 boks
Kokosmelk
1 stk
Lime
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olje
1 stk
Løk

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Finhakk hvitløk og chili. Kutt champignon i skiver og paprika og løk i terninger.

Trinn 3

Kutt kyllinglårfiletene i biter og krydre med salt og pepper. Stek dem gylne i olje i en stor panne.

Trinn 4

Tilsett hvitløk, chili, champignon, paprika og løk og stek videre i ca. ett minutt. Tilsett karri og bland godt. Ha i kokosmelk og kok opp.

Trinn 5

Smak til med salt og evt. pepper. Tilsett saften av en lime og server kyllinggryten med kokt ris.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk koriander. Server gjerne med ciabatta! Du må gjerne variere karribruken med Red curry og Green curry fra Thailand eller andre tørkede karrier fra india og Malaysia. Kokosmelk kan byttes med fløte eller creme fraiche