Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kylling Jambalaya

Tidsbruk 35 minutter
10 ingredienser
553 planlagt
Kylling Jambalaya
Legg oppskrift
i handlelapp
King Creole! Jambalaya er en smaksbombe fra New Orleans, med franske og spanske røtter. Dette er en lettlaget variant av den kreolske spesialiteten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

500 g
Kylling lårfilet
2 ss
Olivenolje

Grønnsaker

1 stk
Brokkoli
1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Tomat
1 stk
Rød paprika

Buljong

1 terning
Grønnsaksbuljong
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Ris

1 dl
Middagsris

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kutt brokkoli i små buketter og tomat og paprika i terninger. Finhakk hvitløk og skjær løk i smale båter. Kok opp buljongen (vann + buljongterning).

Trinn 2

Trinn 2

Skjær kyllingen i strimler og fres dem i en stor panne i olivenolje sammen med hvitløk og løk.

Trinn 3

Trinn 3

Hell over kokende buljong, tilsett risen og rør, legg på lokk og la det putre i ca. 10 minutter. Spe med litt vann hvis det blir for tykt.

Trinn 4

Trinn 4

Vend inn brokkoli, tomat og paprika og la det putre videre i 5-8 minutter til risen er mør.