Kylling Jambalaya

Tidsbruk 35 minutter
10 ingredienser
648 planlagt
Kylling Jambalaya
Legg oppskrift
i handlelapp
King Creole! Jambalaya er en smaksbombe fra New Orleans, med franske og spanske røtter. Dette er en lettlaget variant av den kreolske spesialiteten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

500 g
Kylling lårfilet
2 ss
Olivenolje

Grønnsaker

1 stk
Brokkoli
1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Tomat
1 stk
Rød paprika

Buljong

1 terning
Grønnsaksbuljong
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Ris

1 dl
Middagsris

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kutt brokkoli i små buketter og tomat og paprika i terninger. Finhakk hvitløk og skjær løk i smale båter. Kok opp buljongen (vann + buljongterning).

Trinn 2

Trinn 2

Skjær kyllingen i strimler og fres dem i en stor panne i olivenolje sammen med hvitløk og løk.

Trinn 3

Trinn 3

Hell over kokende buljong, tilsett risen og rør, legg på lokk og la det putre i ca. 10 minutter. Spe med litt vann hvis det blir for tykt.

Trinn 4

Trinn 4

Vend inn brokkoli, tomat og paprika og la det putre videre i 5-8 minutter til risen er mør.