Kylling i lime og kokos

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
323 planlagt
Kylling i lime og kokos
Legg oppskrift
i handlelapp
Ny familiefavoritt? Her har du en frisk og god kyllinggryte, med det søte og det syrlige i suverent samspill. Chilien setter en spicy spiss på smaksopplevelsen, men juster gjerne styrken etter eget ønske.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Gryte

2 stk
Sjalottløk
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 boks
Lett kokosmelk
2 dl
Matfløte
4 dl
Buljong
500 g
Kylling lårfilet
1 stk
Purre
0,5 dl
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Surr det mykt i olje i en gryte. Tilsett raspet limeskall av en lime, resten av limen i skiver, kokosmelk og fløte. Kok i et par minutter, ha i buljong og bland lett. Kok videre i 5 minutter. Smak på gryten og ta ut limeskivene når du synes det er passe syrlig.

Trinn 3

Skjær kyllinglårfiletene i store terninger. Vask purre og skjær i skiver. Ha det i gryten og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke i 5 minutter. Server gryten med kokt ris.

Serveringsforslag

Ha gjerne frisk koriander på toppen ved servering.