Kvikklunsjterte med appelsin- og myntesalat

Tidsbruk 90 minutter
14 ingredienser
104 planlagt
Kvikklunsjterte med appelsin- og myntesalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Terten som er komponert med inspirasjon fra påskesjokoladen over alle påskesjokolader – kvikklunsjen!

Ingredienser

Tertebunn

150 g
Smør
150 g
Melis
300 g
Hvetemel
0,5 ts
Bakepulver
1 ts
Vaniljesukker
1 stk
Egg

Sjokoladeblanding

300 g
Kokesjokolade, mørk
150 g
Smør
2 dl
Fløte
200 g
Sukker
3 stk
Egg

Appelsin- og myntesalat

4 stk
Appelsiner
3 ss
Akasiehonning
1 ts
Finkuttet mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett stekeovnen på 170°C. Smuldre sammen smør, melis, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett egget og kna sammen til en jevn, fast deig. Settes kaldt i 1 time.

Trinn 2

Trinn 2

Kjevle ut deigen til 2 mm tykkelse. Trykk deigen ned i en paiform på 22 cm og 3 cm høy. Ta vare på overflødig deig. Prikk tertebunnen med en gaffel. Press aluminiumsfolie jevnt ned i terteformen og prikk noen hull. Paien stekes ved 170°C i 25 minutter. Smuldre opp restene av deigen på et bakepapir og stek sammen med paien. Ta ut når det er gyllent. Avkjøl.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt sammen sjokolade og smør. Kok opp fløte og sukker. Bland alt godt sammen.

Trinn 4

Trinn 4

Pisk sammen eggene til en lett eggedosis og rør den inn i sjokoladeblandingen.

Trinn 5

Trinn 5

Fyll blandingen i terteformen. Strø smulene på toppen og sett terten kaldt til den er fast. Dryss over kakao ved servering.

Trinn 6

Appelsin- og myntesalat: Skjær skallet av appelsinene – pass på å få med det hvite. Skjær ut filetene og del dem i to. Press saften ut av restene fra appelsinene og ha den i en kjele. Tilsett honning og kok ned til ca. 6 ss. Avkjøl og bland inn appelsinfiletene og finkuttet mynte. Server appelsin- og myntesalaten til terten.

Serveringsforslag

Du kan godt lage kvikklunsjterten i porsjonsformer.