Krydrede juleklementiner

Tidsbruk 240 minutter
6 ingredienser
28 planlagt
Krydrede juleklementiner
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel juledessert som du kan lage i god tid før gjestene kommer.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Krydrede klementiner

2,3 dl
Hvitvin, eller vann med eplecidereddik
1,5 stk
Kanelstenger
10,5 stk
Klementiner
1,1 dl
Sukker

Topp med

0,8 ts
Malt kanel

Server med

0,8 boks
Vaniljeis, eller krem

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vin med sukker og kanelstenger, og la det syde under lokk i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Skjær av skallet på klementinene slik at det hvite blir borte. Legg klementinene tett i en ildfast form og hell over sukkerlaken. Avkjøl og sett formen kaldt i noen timer.

Trinn 3

Vend klementinene i sukkerlaken noen ganger underveis. Serveres med vaniljeis eller krem. Strø gjerne et lite lag kanel over før servering.