Krydderstekt skreifilet med syltet kinakål, ananassalsa og søtlig soyasaus

36 ingredienser
180 planlagt
Krydderstekt skreifilet med syltet kinakål, ananassalsa og søtlig soyasaus
Legg oppskrift
i handlelapp

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Krydderkokt basmatiris

1,5 dl
Basmatiris
7,5 stk
Nellikspikre
0,8 stk
Kanelstang
7,5 stk
Sorte pepperkorn
0,8 l
Vann
0,8 ts
Salt
1,5 ss
Smør

Ananassalsa med ingefær og koriander

0,4 stk
Ananas
0,8 ss
Limesaft
0,8 ss
Flytende honning
0,8 ts
Revet ingefær
0,8 ss
Finhakket koriander

Syltet kinakål med chili og ingefær

0,4 stk
Kinakål
0,8 dl
7% klar eddik
0,8 stk
Rød chili i ringer
0,8 ss
Strimlet ingefær
2,3 fedd
Hvitløk i skiver
1,5 ss
Soyasaus
0,8 dl
Sukker
0,4 dl
Vann

Søtlig soyasaus

0,4 dl
Soyasaus
0,4 dl
Brunt sukker
0,4 stk
Lime, saften og revet skall
0,8 ts
Revet ingefær
0,8 stk
Finhakket rød chili
0,8 ss
Hakket frisk koriander
0,8 fedd
Finhakket hvitløk
0,4 dl
Søt chilisaus
0,4 dl
Vann

Krydderstekt skrei

562,5 g
Skreifilet uten skinn
0,4 ts
Kajennepepper
0,8 ts
Spisskummen
0,8 ts
Salt
0,8 ts
Sukker
0,8 ts
Nykvernet pepper
0,4 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Syltet kinakål: Del kinakålen i store flak på 5 x 5 cm. Kok opp lettsaltet vann og kok kålen i 1 minutt. Skyll kålen i kaldt vann for å avkjøle. Kok opp alle ingrediensene til syltelaken og hell den varm over kinakålen. La den marinere i minimum 5 minutter før servering.

Trinn 2

Krydderkokt basmatiris: Legg risen i kaldt vann i 5 minutter, sil av vannet og skyll godt gjennom en sil. Kok opp vann og salt, tilsett risen og kok i 18 minutter. Rett før risen er ferdigkokt freses krydder i smør i en kasserolle. Sil vannet av risen og ha den over i kasserollen med smør og krydder. Fres den kokte risen i kryddersmøret i et par minutter og server.

Trinn 3

Ananassalsa: Skjær skallet av ananasen og kutt fruktkjøttet i små terninger. Bland sammen presset lime, flytende honning, revet ingefær og finhakket frisk koriander. Vend inn ananasterningene.

Trinn 4

Søtlig soyasaus: Bland alle ingrediensene godt sammen.

Trinn 5

Krydderstekt skrei: Dryss salt på filetene. Bland sammen sukker og krydder og dypp den ene siden av hvert fiskestykke i krydderblandingen. Varm en teflonstekepanne med solsikkeolje og stek fisken med kryddersiden ned i 2 minutter på middels/sterk varme. Senk varmen til middels, snu fiskestykkene og stek videre i 2 minutter. Server umiddelbart!