Krydderribbe med eplemarmelade

Tidsbruk 180 minutter
16 ingredienser
97 planlagt
Krydderribbe med eplemarmelade
Legg oppskrift
i handlelapp
Svineribbe og eple er en magisk kombinasjon! Syrlige epler kokt møre med litt sukker gir en slags nordisk variant av sursøtt tilbehør – som gjerne brukes til svinekjøtt i det asiatiske kjøkkenet. Den trenger litt forberedelse, gni ribba inn med salt og la den godgjøre seg i kjøleskapet et døgn eller to.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 kg
Ribbe
1,5 ts
Salt
0,4 ts
Malt anis
0,4 ts
Malt koriander
0,8 stk
Løk
1,5 stk
Gulrot
4,5 stk
Persillerot
1,5 ss
Smør
0,4 ts
Sitronskall til persillerøtter
0,8 ss
Finhakket persille
3 ss
Soyasaus
1,5 stk
Vårløk finsnittet
0,8 ts
Sitronskall til soyasjy
3 stk
Røde epler
1,5 dl
Eplejuice
0,8 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Gni ribba inn med salt og la den ligge et døgn i kjøleskap.

Trinn 2

Trinn 2

Snitt svoren.

Trinn 3

Trinn 3

Gni ribba inn med krydder og legg den i en ildfast form. Tilsett grovdelt løk og gulrot.

Trinn 4

Trinn 4

Ha på vann (5 dl vann per 1 kg ribbe) og dekk med et stykke bakepapir og så aluminiumsfolie.
 Bak i ovn ved 150°C i 3 timer.

Trinn 5

Trinn 5

Ta av folien, skru på grillelementet og grill svoren sprø. Ta ut ribba og la
 den hvile.

Trinn 6

Trinn 6

Persillerøtter: Skrell persillerøttene og del dem i 6 på langs. Forvell dem 30 sekunder i lettsaltet vann. Hell av
 vannet og tørk dem lett.

Trinn 7

Trinn 7

Vend de forvellede persillerøttene i en blanding av smør, sitronskall, salt og pepper. Bak dem i ovn ved 200°C i 10 minutter.

Trinn 8

Trinn 8

Ta dem ut og vend inn finhakket persille.

Trinn 9

Soyasjy: Sil kraften av ribba og kok den inn til 1 dl.

Trinn 10

Bland med soyasaus, finsnittet vårløk og revet sitronskall.

Trinn 11

Trinn 11

Eplemarmelade: Skrell eplene og del i grove biter. Ha bitene i en kjele med eplejuice og kok under lokk til eplene er møre.

Trinn 12

Trinn 12

Mos eplene med en visp. Tilsett sukker og la den koke under omrøring til en tykk marmalade. Avkjøl.

Serveringsforslag

For å få en saftig og smakfull ribbe, er saltingen det aller viktigste. Salt hjelper kjøttet til å holde på væske, og derfor bli en ribbe som har ligget en stund med salt mye saftigere enn en som tilberedes direkte fra pakning. To døgn gir enda saftigere ribbe!