Krydderkokte pærer med vaniljeis | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Krydderkokte pærer med vaniljeis

3.5 i snitt
Krydderkokte pærer med vaniljeis

Smaken av vanilje og krydrede pærer er helt nydelig. Det beste med retten er at du kan lage den mange dager i forveien.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Krydderkokte pærer

8 stk
Harde pærer
0.5 l
Eplemost
4 stk
Kanelstenger
10 stk
Nellikspiker
10 stk
Sorte pepperkorn
2 ts
Malt kardemomme
2 stk
Vaniljestenger
1 stk
Sitron, finrevet skall og saft
0.5 l
Vann
200 gr
Sukker

Vaniljeis

5 stk
Eggeplommer
2 stk
Vaniljestenger, kun frøene (stengene brukes i krydderlaken til pærene)
4 dl
Kremfløte
1 dl
Sukker
0.5 dl
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Krydderkokte pærer: Skrell pærer og del i fire. Fjern kjernehuset. Legg pærene i en kjele med resten av ingrediensene og dekk med en ren klut. Kok opp og la koke i 4 minutter til de så vidt er møre. Pærene oppbevares i laken natten over i kjøleskap slik at smaken setter seg.

  2. Trinn 2

    Vaniljeis: Pisk eggeplommer med håndmikser eller i en kjøkkenmaskin. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en kniv. Restene av stengene brukes i krydderlaken til pærene. Ha sukker, vann og vaniljefrø i en kjele og kok opp.

    Når sukkerlaken seig er den ferdig. Hell laken i en tynn stråle over eggeplommene mens du pisker på maksimal hastighet. Pisk eggedosisen i 5 minutter til den blir avkjølt og blir luftig. Pisk kremfløten til krem. Ikke pisk fløten for stiv.

    Vend pisket fløte med vaniljeeggedosisen og fyll massen i en brødform eller annen passende form. Fryses til is natten over.

  3. Trinn 3

    Server krydderkokte pærer med hjemmelaget vaniljeis og litt av den deilige krydderlaken.

TIPS

Pærene kan kokes flere dager i forveien og oppbevares i glass med laken i kjøleskapet. Vaniljeisen kan lages en måned før servering og dekkes godt med plass for at isen ikke skal ta smak av fryseren