Krydderbakt ananas med vaniljekesam

Tidsbruk 40 minutter
7 ingredienser
74 planlagt
Krydderbakt ananas med vaniljekesam
Legg oppskrift
i handlelapp
Ananas blir både saftigere og søtere når den bakes i ovn. En krydderlake med rom, vaniljestang, stjerneanis og kanel gir desserten en eksotisk smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ananas

0,8 stk
Ananas

Karamellake

150 g
Sukker
0,8 dl
Mørk rom
75 g
Smør
0,8 stk
Vaniljestang
0,8 stk
Kanelstang

Vaniljekesam

0,8 stk
Vaniljekesam

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mice en place.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær skallet av ananasen og del den i jevne båter. Legg båtene i en ildfast form.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt sukkeret til lys karamell og bland inn rom. Skjær smøret i små terninger og rør inn. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør dem inn i karamellaken sammen med kanelstangen.

Trinn 4

Trinn 4

Slå laken over ananasen og stek i ovn på 180°C i ca. 10 minutter. Øs laken over ananasen og stek ferdig, ca. 10 minutter (20 minutter tilsammen).

Trinn 5

Server vaniljekesam ved siden av.

Serveringsforslag

Øs laken over ananasen et par ganger under stekingen – da blir den karamellisert og god! Har du stjerneanis, kan du godt ha 2 stk. i laken sammen med vanilje- og kanelstang.