Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Krydderbakt ananas med vaniljekesam

Tidsbruk 40 minutter
7 ingredienser
74 planlagt
Krydderbakt ananas med vaniljekesam
Legg oppskrift
i handlelapp
Ananas blir både saftigere og søtere når den bakes i ovn. En krydderlake med rom, vaniljestang, stjerneanis og kanel gir desserten en eksotisk smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ananas

0,8 stk
Ananas

Karamellake

150 g
Sukker
0,8 dl
Mørk rom
75 g
Smør
0,8 stk
Vaniljestang
0,8 stk
Kanelstang

Vaniljekesam

0,8 stk
Vaniljekesam

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mice en place.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær skallet av ananasen og del den i jevne båter. Legg båtene i en ildfast form.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt sukkeret til lys karamell og bland inn rom. Skjær smøret i små terninger og rør inn. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør dem inn i karamellaken sammen med kanelstangen.

Trinn 4

Trinn 4

Slå laken over ananasen og stek i ovn på 180°C i ca. 10 minutter. Øs laken over ananasen og stek ferdig, ca. 10 minutter (20 minutter tilsammen).

Trinn 5

Server vaniljekesam ved siden av.

Serveringsforslag

Øs laken over ananasen et par ganger under stekingen – da blir den karamellisert og god! Har du stjerneanis, kan du godt ha 2 stk. i laken sammen med vanilje- og kanelstang.