Krydderananas

8 ingredienser
211 planlagt
Krydderananas
Legg oppskrift
i handlelapp
En sukkerlake med vaniljestang, kanel, ingefær og nellik gir ananasskivene ekstra god smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Lime
1 stk
Vaniljestang
1 ts
Ingefær, malt
1 ts
Nellik, malt
1 stk
Ananas
350 g
Sukker
2 dl
Vann
2 ts
Kanel, malt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp sukker og limesaft i en gryte med vann. Del vaniljestangen i to på langs. Tilsett vaniljestang, kanel, ingefær og nellik. Bland og kok opp.

Trinn 2

Ta gryten av kokeplaten og la sirupen trekke i 15 minutter. Del ananasen i to på langs. Skjær i tykke skiver og fjern skall og kjerne.

Trinn 3

Legg ananasbitene i en aluminiumsform. Hell over sirupen og sett formen på indirekte varme i 30 minutter under lokk. Ta ananasbitene ut av aluformen og grill dem noen sekunder på direkte varme til de får fin grillfarge.

Trinn 4

Legg ananasbitene tilbake og grill videre på indirekte varme til ananasen er mør. Server med mer av sirupen og evt. vaniljeiskrem.