Kremet soppsaus

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
25 planlagt
Kremet soppsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En smaksrik soppsaus som passer godt til både kjøtt og fisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

112,5 g
Champignon, og evt. østerssopp og kantareller
0,4 stk
Sjalottløk
0,8 fedd
Hvitløk
0,4 ts
Tørket timian
0,4 dl
Hvitvin
0,8 dl
Fløte
0,8 ts
Maizena
0,4 ss
Sitronsaft
0,2 dl
Solsikkeolje
1,1 dl
Buljong
0,8 ss
Vann
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rens soppen og del i små biter. Varm opp en kjele med solsikkeolje og fres hakket sjalottløk og hvitløk i oljen i 2 minutter.

Trinn 2

Tilsett soppterningene og stek i 3 minutter. Ha i timian, hvitvin og buljong og kok i 5 minutter til halvparten av væsken er kokt ned.

Trinn 3

Tilsett fløte og kok opp. Rør Maizena ut i kaldt vann og hell i sausen under omrøring slik at den tykner litt. Smak til sausen med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.