Krabbesuppe

Tidsbruk 35 minutter
18 ingredienser
567 planlagt
Krabbesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne krabbesuppen har en herlig smaksbalanse – salt, syrlighet, med god sødme og litt chili som varmer ekstra godt nå på høsten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Grovknuste krabbeklør
1 ss
Tomatpuré
3 dl
Kokosmelk
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
2 stk
Sjalottløk
25 g
Ingefær
1 stk
Gulrot
1 stk
Fennikel
0,5 potte
Koriander
1 stk
Lime
0,5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Smør
1 dl
Tørr hvitvin
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0,5 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smør og solsikkeolje i en kjele. Tilsett tomatpuré, tynne skiver hvitløk, chili, sjalottløk og ingefær og fres på høy varme i ca. 1-2 minutter.

Trinn 2

Ha i grovknuste krabbeklør og fres i ca. 1 minutt til. Tilsett hvitvin og reduser nesten helt inn.

Trinn 3

Tilsett så kokosmelk, vann, tynne skiver av fennikel og gulrot og kok i ca. 10 minutter. Smak til med salt, sukker, pepper og lime. Server med hakket koriander.