Krabbeklør med asiatisk dressing

Tidsbruk 35 minutter
12 ingredienser
115 planlagt
Krabbeklør med asiatisk dressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Spicy krabbeklør med en smak av Asia. En perfekt måte å spise deilig norsk krabbe på. Men husk, masse servietter og en skyllebolle på bordet!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Krabbeklør
1 ts
Ingefær
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Hel hvitløk
1 dl
Soyasaus
0.5 dl
Ketjap manis
2 stk
Lime
2 ss
Hel pepper
1 neve
Koriander
1 ss
Olivenolje
50 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Rist hel pepper i tørr panne på middels varme til det begynner å poppe. Dette gjør pepper litt mildere og mer aromatisk.

Knus pepperkornene lett i en morter eller med en flaske.

Trinn 2

Finhakk ingefær, sjalottløk, chili og hvitløk. Surr forsiktig i olje til det er blankt og mykt.

Sett til side.

Trinn 3

Varm opp en tykkbunnet gryte eller panne til medium varme.

Fordel sukkeret i panna. Trikset er å ikke røre i sukkeret før deler av sukkeret begynner å smelte og bli gyllent. Da kan du sakte begynne å blande det usmeltede sukkeret med det smeltede.

Når alt har smeltet, kok ut med soyasaus og ketjap manis.

Tilsett saften av lime og knust pepper, bland godt sammen og vend de surrede grønnsakene inn i glaseringen.

Trinn 4

Varm krabbeklørne i ovnen på 200 ̊C, eller eventuelt bare i en kasserolle.

Hell glaseringen over krabbeklørne. Hold gjerne av litt og server i en liten skål ved siden av.

Server med hakket koriander og limebåter.

TIPS

Har du ikke Ketjap Manis kan du blande 50/50 soyasaus og sirup, lys eller mørk.