Krabbekaker

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
83 planlagt
Krabbekaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Små mengder hvitløk, ingefær og gressløk setter en ekstra spiss på disse krabbekakene. Like godt som forrett og som kveldssnacks.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Krabbekaker

187,5 g
Fersk torsk
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 ts
Revet ingefær
0,8 stk
Sjalottløk
0,4 dl
Fløte
150 g
Krabbekjøtt
1,5 ss
Finhakket gressløk
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
1,5 ss
Smør
0,8 ss
Solsikkeolje

Server med

0,4 potte
Dill
0,8 stk
Sitron, i båter

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør fisken i food processor med hvitløk, ingefær, sjalottløk, salt og nykvernet sort pepper. Spe med fløten, og tilsett renset krabbekjøtt og gressløk. Kjør videre på laveste hastighet til krabbekjøttet er godt blandet med de andre ingrediensene. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

Trinn 2

Varm pannen med smør og olje på middels varme. Det kan være lurt å steke en prøvekake først, slik at saltmengden kan justeres. Lag små, runde kaker med en spiseskje, trykk dem flate i pannen og stek dem i ca. 3 minutter på hver side til de får en brun og gyllen skorpe. Server med dill og sitronbåter.