Koteletter med stekt rissalat

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
1227 planlagt
Koteletter med stekt rissalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Middag med herlig magert utbytte? Da er det lite som kan matche svinekoteletten. Bruk sterk varme og ikke stek for lenge – slik får du en fin stekeskorpe, samtidig som du beholder både smak og saftighet i det magre kjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rissalat

0,3 stk
Blomkål
1 stk
Rødløk 4-pk
2 stk
Gulrøtter
2 dl
Middagsris, REMA 1000

Svinekoteletter

4 stk
Svinekoteletter, ca 400g, Nordfjord
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Soyasaus
1 stk
Sitron
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisning på pakken. Kutt blomkål i små buketter og rødløk og gulrot i skiver. Stek grønnsakene møre i en stekepanne. Vend inn den kokte risen og la alt få litt farge.

Trinn 2

Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en panne med olje 4-5 minutter på hver side. Knus hvitløksfeddet og ha det i pannen det siste minuttet kotelettene stekes.

Trinn 3

Kok ut pannen med soyasaus og smak til med presset sitron. Server kotelettene med rissalat og hell sjyen over.

Serveringsforslag

Ha gjerne i friske urter som salvie, rosmarin eller timian når du koker ut pannen.