Koteletter med rotgrønnsaker og salsa | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Koteletter Koteletter med rotgrønnsaker og salsa

Koteletter med rotgrønnsaker og salsa

3.0 i snitt
Koteletter med rotgrønnsaker og salsa

Saftige koteletter er nydelig i seg selv, men toppet med salsa verde og ovnsbakte rotgrønnsaker, så tar du det til et helt nytt nivå. Godt og enkelt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker

5 stk
Gulrøtter
2 stk
Persillerot
400 gr
Småpoteter
200 gr
Sellerirot
1 stk
Grønn squash
2 ss
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Svinekotelett

1 pk
Svinekotelett
1 ts
Salt
0.5 ts
Pepper
2 ss
Olje til steking

Salsa verde

1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Hakket persille
1 dl
Hakket basilikum
1 dl
Hakket mynte
1 stk
Rød chili (etter ønsket styrke)
1 stk
Sitron
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 220°C.

    Vask og rens grønnsaker og poteter. Kutt rotgrønnsaker og squash i like store biter. Del småpoteter i to.

  2. Trinn 2

    Ha alt over i en ildfast form, krydre med salt og nykvernet pepper og drypp over olivenolje. Bland sammen og stek i ovnen i ca. 20 minutter.

  3. Trinn 3

    Ha salt og pepper på kotelettene, stek dem på sterk varme i olje i ca. 2 minutter på hver side.

    Ta ut formen med grønnsakene og legg kjøttet oppå grønnsakene.

    Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i ca. 5 minutter.

  4. Trinn 4

    Salsa verde: Finhakk alle ingrediensene og bland med olivenoljen. Smak til med sitron og salt.