Koteletter med ovnsbakte rotgrønnsaker og salsa verde

Tidsbruk 35 minutter
21 ingredienser
283 planlagt
Koteletter med ovnsbakte rotgrønnsaker og salsa verde
Legg oppskrift
i handlelapp
Saftige koteletter er nydelig i seg selv, men toppet med salsa verde og ovnsbakte rotgrønnsaker, så tar du det til et helt nytt nivå. Godt og enkelt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker

5 stk
Gulrøtter
2 stk
Persillerot
400 g
Småpoteter
200 g
Sellerirot
1 stk
Grønn squash
2 ss
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Svinekotelett

1 pakke
Svinekotelett
1 ts
Salt
0.5 ts
Pepper
2 ss
Olje til steking

Salsa verde

1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Hakket persille
1 dl
Hakket basilikum
1 dl
Hakket mynte
1 stk
Rød chili (etter ønsket styrke)
1 stk
Sitron
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220°C.

Vask og rens grønnsaker og poteter. Kutt rotgrønnsaker og squash i like store biter. Del småpoteter i to.

Trinn 2

Ha alt over i en ildfast form, krydre med salt og nykvernet pepper og drypp over olivenolje. Bland sammen og stek i ovnen i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Ha salt og pepper på kotelettene, stek dem på sterk varme i olje i ca. 2 minutter på hver side.

Ta ut formen med grønnsakene og legg kjøttet oppå grønnsakene.

Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i ca. 5 minutter.

Trinn 4

Salsa verde: Finhakk alle ingrediensene og bland med olivenoljen. Smak til med sitron og salt.