Hopp til innhold

Hjemmelaget frokostblanding

2.7 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
97 planlagt
Hjemmelaget frokostblanding

Lag din egen frokostblanding, med ingrediensene DU liker best.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 dl
Havregryn, store
2 dl
Grovhakkede mandler, eller andre nøtter
2 dl
Solsikke- eller gresskarkjerner
3 ss
Flytende honning
2 dl
Rosiner
0.5 ts
Salt
1 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Stek blandingen i 15–20 minutter til den er gyllen. Rør om en gang eller to underveis. Ta ut langpannen og bland inn rosinene.

Trinn 2

Sett ovnen på 125 °C og dekk en langpanne med bakepapir. Fordel de tørre ingrediensene i langpannen og dryss over salt. Hell over olje og honning og bland godt.

Trinn 3

Avkjøl frokostblandingen i langpannen.

Server med melk eller yoghurt og masse friske bær! Frokostblandingen holder seg opptil flere måneder hvis den oppbevares i en tett beholder.