Hopp til innhold

Koreansk taco med kimchi

4.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
20 ingredienser
390 planlagt
Koreansk taco med kimchi
Legg oppskrift
i handlelapp
Ønsker du en vri på tacoen? Prøv Koreansk taco med kimchi! Strimlet biff med asiatiske smaker serveres i salatwraps og nytes.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Ytrefilet eller entrecote av storfe
1 stk
Pære
2 stk
Hjertesalat
1 ss
Chilisaus (til topping)
4 ss
Sesamfrø

Marinade

1 dl
Soyasaus
3 fedd
Hvitløk (finhakket)
1 stk
Sjalottløk
4 ss
Sesamfrø
4 ss
Hakket koriander
2 ss
Flytende honning
1 dl
Solsikkeolje

Kimchi

0.5 stk
Kinakål
1 stk
Gulrot
1 fedd
Hvitløk, finrevet
1 ss
Ingefær, finrevet
1 ss
Chilisaus
2.5 dl
Vann
2 ss
Salt
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i tynne skiver. Bank kjøttet forsiktig med en kjøtthammer eller hammer, slik at skivene blir litt tynnere. Legg utover et brett.

Trinn 2

Kjør pæren til puré i en blender. Pensle kjøttskivene med puréen på begge sider og la stå i minst 15 minutter.

Trinn 3

Lag marinaden ved å blande alle ingrediensene. Legg kjøtt og marinade i en bolle. Bland godt. La stå i 30 minutter. Tørk marinaden av kjøttet med kjøkkenpapir og stek kjøttet på høy varme i litt nøytral olje i noen minutter. Hold kjøttet varmt under folie.

Trinn 4

Lag kimchi: Kok opp vann, sukker og salt. Kjøl ned. Legg strimlet kål og strimlet gulrot i vannet og la ligge i cirka 30 minutter. Sil av vannet, skyll og press ut væsken. Bland med chilisaus, finrevet ingefær og finrevet hvitløk. Oppbevar tildekket i kjøleskap.

Trinn 5

Fyll salatblad med kjøtt. Strø over sesamfrø og ta på chilisaus og kimchi etter ønske.

TIPS!

For en mildere kimchi, kan du bruke ketchup og bittelitt chilisaus.