Komler med kyllingkjøttsaus

Tidsbruk 50 minutter
14 ingredienser
48 planlagt
Komler med kyllingkjøttsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Kok, mos, miks, form og trekk – komler tilhører den tradisjonelle middagsmenyen over store deler av landet, under forskjellige benevnelser som raspeball, kompe og klubb, og med enkelte variasjoner i tilberedningen. Her serverer du dem med en saftig kyllingkjøttsaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Kyllingkjøttdeig, 400 g, Solvinge
1 stk
Løk, 4-pk
100 g
Champignon
2 stang
Stangselleri
2 stk
Gulrot
1 stk
Laurbærblad hel Black Boy, Toro
1 ss
Maizena Maisstivelse
600 g
Mandelpoteter, 2,5 kg
3 stk
Eggeplommer
0,3 ts
Hel muskatnøtt
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano
4 dl
Hønsebuljong terninger, Knorr
4 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
200 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Brun kjøttdeigen med finhakket løk og sopp.

Trinn 2

Trinn 2

Finhakk stangselleri og gulrot og kok det mørt i hønsebuljong med laurbærblad. Bland maizena i litt kaldt vann, jevn grønnsakene og bland inn kjøttdeigen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell mandelpoteter og kok dem møre under lokk. Sil av vannet og damp dem tørre. Mos potetene med en visp, ha mosen på bordet (eller i en stor bolle) og lag et hull i midten av potethaugen. Ha eggeplommer, hvetemel og revet muskat i midten og bland alt raskt, men godt sammen til en deig (ikke jobb for lenge med deigen, da kan den bli seig).

Trinn 4

Trinn 4

Lag en pølse av deigen, ca. 3 cm i diameter, og skjær den i ca. 3 cm tykke biter. Form bitene til fine boller. Legg bollene i kokende saltet vann og trekk dem i ca. 7 min. Server mandelpotetkomler med kyllingkjøttsaus og rause mengder parmesan.