Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Komler med kyllingkjøttsaus

Tidsbruk 50 minutter
14 ingredienser
261 planlagt
Komler med kyllingkjøttsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Kok, mos, miks, form og trekk – komler tilhører den tradisjonelle middagsmenyen over store deler av landet, under forskjellige benevnelser som raspeball, kompe og klubb, og med enkelte variasjoner i tilberedningen. Her serverer du dem med en saftig kyllingkjøttsaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Kyllingkjøttdeig, 400 g, Solvinge
1 stk
Løk, 4-pk
100 g
Champignon
2 stang
Stangselleri
2 stk
Gulrot
1 stk
Laurbærblad hel Black Boy, Toro
1 ss
Maizena Maisstivelse
600 g
Mandelpoteter, 2,5 kg
3 stk
Eggeplommer
0,3 ts
Hel muskatnøtt
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano
4 dl
Hønsebuljong terninger, Knorr
4 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
200 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Brun kjøttdeigen med finhakket løk og sopp.

Trinn 2

Trinn 2

Finhakk stangselleri og gulrot og kok det mørt i hønsebuljong med laurbærblad. Bland maizena i litt kaldt vann, jevn grønnsakene og bland inn kjøttdeigen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell mandelpoteter og kok dem møre under lokk. Sil av vannet og damp dem tørre. Mos potetene med en visp, ha mosen på bordet (eller i en stor bolle) og lag et hull i midten av potethaugen. Ha eggeplommer, hvetemel og revet muskat i midten og bland alt raskt, men godt sammen til en deig (ikke jobb for lenge med deigen, da kan den bli seig).

Trinn 4

Trinn 4

Lag en pølse av deigen, ca. 3 cm i diameter, og skjær den i ca. 3 cm tykke biter. Form bitene til fine boller. Legg bollene i kokende saltet vann og trekk dem i ca. 7 min. Server mandelpotetkomler med kyllingkjøttsaus og rause mengder parmesan.