Kokte poteter

Tidsbruk 20 minutter
3 ingredienser
26 planlagt
Kokte poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Mandelpotet, Ringerikspotet, Gulløye, Folva eller Beate. Finn din favoritt, men sørg for å koke dem riktig.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

1.6 kg
Uskrelte poteter
2 l
Vann
2.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Ringerike, mandel eller gulløye kokes i 20 minutter med skall på. Skrell og oppbevares i kjelen med lokk på.

Velger du Beate eller andre kokefaste poteter som kan skrelles, kan du skrelle disse 1–2 dager i forveien. Oppbevare i kaldt vann i kjøleskapet.

Trinn 2

Kok potetene i vann med 2 ts salt per liter vann i ca. 25 minutter. Potetene er ferdige når du enkelt kan stikke en kniv gjennom. Hell av vannet, og legg over et rent kjøkkenhåndkle over potetene slik at de ikke tørker ut.

Passer fint med