Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Klippfiskkaker med grønn salsa

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
7 planlagt
Klippfiskkaker med grønn salsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Disse herlige klippfiskkakene er ekte husmannskost som vil gjøre stor helgelykke også. Selv om avokadosalsaen ikke har samme tradisjoner her til lands, smaker kombinasjonen fortreffelig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
KLIPPFISK AV LOIN CA400 G
200 g
Poteter
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Avokado
1 stk
Grønn chili
2 stk
Vårløk
1 stk
Lime
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Hvetemel
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell poteter og kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl. Trekk klippfisken i rikelig med vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet.

Trinn 2

Trinn 2

Knus fisk og poteter. Bruk gjerne en potetmoser eller hackit. Tilsett egg og bland godt. Smak til med kajennepepper.

Trinn 3

Trinn 3

Form runde kaker som vendes i hvetemel. Stek kakene gylne i solsikkeolje.

Trinn 4

Trinn 4

Kjør vårløk, paprika, chili, avokado, hvitløk og vann (1 dl per avokado) i en foodprocessor eller med stavmikser til du får en fin puré. Smak til med litt presset lime og salt.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær hjertesalaten i to og stek eller grill med snittflaten ned. Server klippfiskkakene med grillet hjertesalat og grønn salsa.

Serveringsforslag

Ønsker du en chunky salsa kan du finhakke grønnsakene i stedet for å kjøre dem i foodprocessor. Husk å sjekke at avokadoen er spisemoden hvis den skal brukes samme dag.