Klippfiskkaker med grønn salsa

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
9 planlagt
Klippfiskkaker med grønn salsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Disse herlige klippfiskkakene er ekte husmannskost som vil gjøre stor helgelykke også. Selv om avokadosalsaen ikke har samme tradisjoner her til lands, smaker kombinasjonen fortreffelig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
KLIPPFISK AV LOIN CA400 G
200 g
Poteter
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Avokado
1 stk
Grønn chili
2 stk
Vårløk
1 stk
Lime
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Hvetemel
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell poteter og kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl. Trekk klippfisken i rikelig med vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet.

Trinn 2

Trinn 2

Knus fisk og poteter. Bruk gjerne en potetmoser eller hackit. Tilsett egg og bland godt. Smak til med kajennepepper.

Trinn 3

Trinn 3

Form runde kaker som vendes i hvetemel. Stek kakene gylne i solsikkeolje.

Trinn 4

Trinn 4

Kjør vårløk, paprika, chili, avokado, hvitløk og vann (1 dl per avokado) i en foodprocessor eller med stavmikser til du får en fin puré. Smak til med litt presset lime og salt.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær hjertesalaten i to og stek eller grill med snittflaten ned. Server klippfiskkakene med grillet hjertesalat og grønn salsa.

Serveringsforslag

Ønsker du en chunky salsa kan du finhakke grønnsakene i stedet for å kjøre dem i foodprocessor. Husk å sjekke at avokadoen er spisemoden hvis den skal brukes samme dag.