Klippfisk og potetgrateng

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
150 planlagt
Klippfisk og potetgrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Klippefast fiskelykke! Konserveringsmetoden for klippfisk er en utenlandsimport med solid fotfeste her i landet. Den saltede og tørkede fisken brukes gjerne i ulike bacalao-varianter, eller som her – i en enkel og fabelaktig god grateng.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Fløtegratinerte poteter 700 g
1 stk
Purre
0,5 dl
Kremfløte
600 g
Klippfiskloins, 300g, REMA 1000
2 stk
Tomat
1 stk
Rødløk 4-pk
1 ss
Finhakket basilikum
2 ss
Smør normalsaltet, Tine
100 g
Griljermel, 400 g, Ideal
4 ss
Olivenolje, REMA 1000
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Bland fløtegratinerte poteter med vasket purre i tynne skiver, kremfløte og klippfisk i biter.

Trinn 2

Trinn 2

Ha det i en smurt ildfast form og dryss griljermel på toppen. Stek formen i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomvarm.

Trinn 3

Trinn 3

Tomatsalat: Skjær tomat i biter og rødløk (0,5 ss pr tomat) i fine skiver. Bland med olivenolje, hvitvinseddik og finhakket basilikum. Smak til med salt og sort pepper.

Serveringsforslag

Bland parmesan med potet og fisk for kraftigere smak.