Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Klippfisk og potetgrateng

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
137 planlagt
Klippfisk og potetgrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Klippefast fiskelykke! Konserveringsmetoden for klippfisk er en utenlandsimport med solid fotfeste her i landet. Den saltede og tørkede fisken brukes gjerne i ulike bacalao-varianter, eller som her – i en enkel og fabelaktig god grateng.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Fløtegratinerte poteter 700 g
1 stk
Purre
0,5 dl
Kremfløte
600 g
Klippfiskloins, 300g, REMA 1000
2 stk
Tomat
1 stk
Rødløk 4-pk
1 ss
Finhakket basilikum
2 ss
Smør normalsaltet, Tine
100 g
Griljermel, 400 g, Ideal
4 ss
Olivenolje, REMA 1000
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Bland fløtegratinerte poteter med vasket purre i tynne skiver, kremfløte og klippfisk i biter.

Trinn 2

Trinn 2

Ha det i en smurt ildfast form og dryss griljermel på toppen. Stek formen i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomvarm.

Trinn 3

Trinn 3

Tomatsalat: Skjær tomat i biter og rødløk (0,5 ss pr tomat) i fine skiver. Bland med olivenolje, hvitvinseddik og finhakket basilikum. Smak til med salt og sort pepper.

Serveringsforslag

Bland parmesan med potet og fisk for kraftigere smak.