Klementinsalat i krydderlake med kanel-iskrem

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
5 planlagt
Klementinsalat i krydderlake med kanel-iskrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Klementiner hører julen med, og i denne salaten finner du alle julens smaker samlet i en rett. Prøv denne krydrete desserten med klementiner i krydderlake og hjemmelaget kanel-iskrem.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Klementinsalat

500 g
Klementiner
2 dl
Eplemost
3 stk
Kanelstenger
1 stk
Vaniljestang
1 ts
Kardemomme
1 dl
Sukker

Kanel-iskrem

5 stk
Eggeplommer
5 dl
Kremfløte
0.5 dl
Vann
0.5 ss
Kanel, malt
5 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Klementinsalat: Skrell klementinene og skjær dem i 1 ½ cm tykke skiver. Legg dem i en bolle.

Trinn 2

Klementinsalat: Kok opp sukker og eplemost, og tilsett kanelstenger, splittet vaniljestang og kardemomme. Avkjøl laken og hell over skivene med klementin. La klementinsalaten marineres i minimum 3-4 timer i kjøleskap før servering.

Trinn 3

Kanel-iskremen: Kok opp vann, malt kanel og sukker i 3 minutter. Hell den kokende kanellaken over eggeplommene mens du pisker godt. Pisk til luftig eggedosis, ca. 5 minutter.

Trinn 4

Kanel-iskremen: Pisk kremfløten til krem og vend inn i kaneleggedosisen. Ha den ferdige isblandingen i en brødform og frys til natten over.

TIPS

Denne desserten kan du gjerne lage dagen før, da både is og klementinsalat trenger god tid i fryser og kjøleskap før servering.