Klassisk stekt ris

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
389 planlagt
Klassisk stekt ris
Legg oppskrift
i handlelapp
Fried rice er en enkel, og svært god, middagsrett som spises over nesten hele verden. Kan servere som en egen ret teller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 dl
Jasminris
100 g
Frosne grønne erter
0,5 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1,5 ss
Soyasaus
2 stk
Egg
2 stang
Vårløk
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
0,5 ts
Sukker
0,5 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris og erter etter anvisning på pakning.

Trinn 2

Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne og stek hakket løk og finhakket hvitløk. Tilsett litt salt og sukker og la surre ca. 1 minutt før du har i den kokte risen.

Trinn 3

Tilsett nykvernet pepper og soyasaus og vend godt inn. Stek videre til risen er gjennomvarm.

Trinn 4

Visp eggene lett sammen. Lag en grop i risen og hell eggerøren i. Vend godt inn. Tilsett vårløk kuttet i ringer og de kokte ertene. Smak evt. til med mer soyasaus.