Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Klar kyllingfrikassé

Tidsbruk 70 minutter
9 ingredienser
59 planlagt
Klar kyllingfrikassé
Legg oppskrift
i handlelapp
Frikassé med kylling smaker fantastisk og tar kortere tid enn om du lager den med høns. Likevel har kyllingfrikasseen bare godt av å stå en stund på varmen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
1 stk
Løk
3 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
1 stk
Purreløk
500 g
Poteter
1 l
Hønsebuljong
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Laurbærblad

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Legg kylling, laurbær og hvitløk i en kasserolle og fyll på vann til det dekker kyllingen. Tilsett buljongterninger etter vannmengde. Kok opp og la kyllingen trekke i 45 minutter under lokk.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og skjær alle grønnsakene i biter. Ta ut kyllingen, ha grønnsakene i kraften og kok videre i ca. 15 minutter. Rens kjøttet fra kyllingskrotten og del det i serveringsstykker.

Trinn 3

Trinn 3

Ha kjøttet tilbake i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.

Serveringsforslag

Vil du ha klassisk frikassé – tilsett fløte på slutten av koketiden. Ønsker du en jevnet frikassé tilsett en meljevning sammen med grønnsakene.