Wallenbergare

Wallenbergare er oppkalt etter den kondisjonerte, svenske familien med samme navn. Originalen lages med kvernet kalvekjøtt – vår variant er en herlig hverdagsfavoritt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok potetene. Bland kjøttkakedeigen med finhakket løk, egg, fløte (1 dl per egg), salt og pepper og rør den godt sammen til den blir fast og smidig.
-
Trinn 2
Form ovale boller og vend hver bolle i griljermel. Varm opp solsikkeoljen i en dyp stekepanne og brun dem godt på begge sider.
-
Trinn 3
Kok opp ertene med vann (4 dl per pose). Slå ut litt av vannet, ha i 2/3 av smøret og kok opp på nytt.
-
Trinn 4
Bruk en stavmikser eller blender og lag puré av ertene. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Mos potetene og tilsett resten av kremfløten og smøret. Smak til med salt og pepper. Server wallenbergare med ertepuré, tyttebærsyltetøy og potetstappe. Dryss hakket persille på toppen.
Brun en hakket løk i 2-3 ss smør. Smak til med litt sennep, eddik og hakket persille.