Hopp til innhold

Wallenbergare

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
51 planlagt
Wallenbergare

Wallenbergare er oppkalt etter den kondisjonerte, svenske familien med samme navn. Originalen lages med kvernet kalvekjøtt – vår variant er en herlig hverdagsfavoritt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe og svin 18%, 500 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2 dl
Kremfløte Tine
1 stk
Løk
1 potte
Kruspersille, liten
350 gr
Erter REMA 1000
500 gr
Poteter
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
3 ss
Smør
2 dl
Griljermel
3 ss
Tyttebærsyltetøy REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene. Bland kjøttkakedeigen med finhakket løk, egg, fløte (1 dl per egg), salt og pepper og rør den godt sammen til den blir fast og smidig.

Trinn 2

Form ovale boller og vend hver bolle i griljermel. Varm opp solsikkeoljen i en dyp stekepanne og brun dem godt på begge sider.

Trinn 3

Kok opp ertene med vann (4 dl per pose). Slå ut litt av vannet, ha i 2/3 av smøret og kok opp på nytt.

Trinn 4

Bruk en stavmikser eller blender og lag puré av ertene. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Mos potetene og tilsett resten av kremfløten og smøret. Smak til med salt og pepper. Server wallenbergare med ertepuré, tyttebærsyltetøy og potetstappe. Dryss hakket persille på toppen.

Brun en hakket løk i 2-3 ss smør. Smak til med litt sennep, eddik og hakket persille.