Sursøt kål med spicy kjøttdeig

Denne kålretten kan du servere til alle – også dem som tror at de ikke liker kål.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok ris etter anvisning på pakken. Fjern det ytterste laget på kålhodet og skjær det i fire. Fjern stilkfestet.
-
Trinn 2
Kok opp 5 dl vann og en buljongterning og ha i kålen. Sett på lokk og kok i ca. 25 minutter. Etter 20 minutter, snu kålbitene, skru opp varmen og kok uten lokk de siste 5 minuttene slik at væsken koker inn til 1-2 dl.
-
Trinn 3
Imens, stek hakket løk og kjøttdeig i en stekepanne med olje. Krydre med kajennepepper. Tilsett sukker, eddik og hermetiske tomater. Knus tomatene godt og la småkoke til kålen er ferdigkokt.
-
Trinn 4
Bland buljongen fra kålen i kjøttblandingen. Øs gjerne sausen over kålen slik at sausen kommer inn i alle kriker og kroker.
Smaker godt med hakket frisk koriander. Bland gjerne inn en finhakket chili i kjøttblandingen.