Hopp til innhold

Sursøt kål med spicy kjøttdeig

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
229 planlagt
Sursøt kål med spicy kjøttdeig

Denne kålretten kan du servere til alle – også dem som tror at de ikke liker kål.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Kål

1 stk
Hodekål
1 terning
Grønnsaksbuljong
5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Kjøttdeig

500 gr
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Løk
1 ts
Kajennepepper
1 boks
Hakkede tomater
2 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Olje
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken. Fjern det ytterste laget på kålhodet og skjær det i fire. Fjern stilkfestet.

Trinn 2

Kok opp 5 dl vann og en buljongterning og ha i kålen. Sett på lokk og kok i ca. 25 minutter. Etter 20 minutter, snu kålbitene, skru opp varmen og kok uten lokk de siste 5 minuttene slik at væsken koker inn til 1-2 dl.

Trinn 3

Imens, stek hakket løk og kjøttdeig i en stekepanne med olje. Krydre med kajennepepper. Tilsett sukker, eddik og hermetiske tomater. Knus tomatene godt og la småkoke til kålen er ferdigkokt.

Trinn 4

Bland buljongen fra kålen i kjøttblandingen. Øs gjerne sausen over kålen slik at sausen kommer inn i alle kriker og kroker.

Smaker godt med hakket frisk koriander. Bland gjerne inn en finhakket chili i kjøttblandingen.