Spaghetti med kjøttboller

Polpette er det italienske navnet på kjøttboller. Krydderet kan variere – vår variant har de fleste klassiske ingrediensene. En saftig spaghetti-rett som faller i smak hos både store og små.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Finhakk løk og hvitløk. Bland kvernet storfekjøtt, griljermel, egg, parmesan, vann (1/2 dl pr pk med kjøtt), halvparten av den finhakkede løken, 3/5 av hvitløken, grovhakket sopp, salt og pepper i en stor bolle.
Trinn 2
Form små kjøttboller og stek dem i en panne med litt olje.
Trinn 3
Når alle kjøttbollene er brune, tilsettes resten av den finhakkede løken, hvitløken og smør.
Trinn 4
La løken bli blank og ha i hermetiske tomater. La det koke til kjøttbollene er gjennomstekte. Smak til med salt og pepper.
Trinn 5
Kok spagetti al dente i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet og bland spaghetti med saus og polpettes.