Hopp til innhold

Spaghetti med kjøttboller

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
453 planlagt
Spaghetti med kjøttboller

Polpette er det italienske navnet på kjøttboller. Krydderet kan variere – vår variant har de fleste klassiske ingrediensene. En saftig spaghetti-rett som faller i smak hos både store og små.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Spaghetti REMA 1000
1 stk
Kvernet deig av storfe 10%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg Solvinge
2 stk
Løk
30 gr
Parmigiano Reggiano Castelli
1 pose
Soppblanding REMA 1000
2 boks
3 ss
Griljermel
5 fedd
Hvitløk
100 gr
Smør
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk og hvitløk. Bland kvernet storfekjøtt, griljermel, egg, parmesan, vann (1/2 dl pr pk med kjøtt), halvparten av den finhakkede løken, 3/5 av hvitløken, grovhakket sopp, salt og pepper i en stor bolle.

Trinn 2

Form små kjøttboller og stek dem i en panne med litt olje.

Trinn 3

Når alle kjøttbollene er brune, tilsettes resten av den finhakkede løken, hvitløken og smør.

Trinn 4

La løken bli blank og ha i hermetiske tomater. La det koke til kjøttbollene er gjennomstekte. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Kok spagetti al dente i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet og bland spaghetti med saus og polpettes.