Ovnsbakt squash med kjøttdeig

Selv om vi vanligvis tenker på squash som en grønnsak, er den egentlig en frukt. Zucchini er den squash-varianten som er mest brukt i norske kjøkken – her i en spennende, ovnsbakt middagsrett.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Varm olivenolje i en vid gryte. Fres grovhakkede tomater, finhakket løk og hvitløksfedd og la det småkoke i ca 15 minutter under lokk.
Trinn 2
Skyll squashen og skjær bort stilkfestet. Del dem først i to og så på langs, skrap ut litt av innmaten.
Trinn 3
Stek kjøttdeigen til gyllen. Krydre med salt og nykvernet pepper.
Trinn 4
Finhakk squashinnmaten og persillen og bland det godt med kjøttdeigen. Fyll squashen med kjøttdeigblandingen og legg de fylte squashene over i tomatsausen. Rasp gjerne litt parmesan eller grana padano på toppen. Kok under lokk på svak varme i ca 20 minutter, eller stek i ovnen i en ildfast form. Server med ris.