Hopp til innhold

Nachos med kjøttdeig og guacamole

4.1 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
25 ingredienser
615 planlagt
Nachos med kjøttdeig og guacamole

Lag en annerledes vri på nachos – imponer med en digg fylt nachos toppet med guacamole.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Kjøttdeig
1 stk
Gul løk
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
3 ts
Spisskummen
1 ts
Paprikapulver
1 ts
Oregano
0.3 ts
Chiliflak
1
Bønnemiks
2 ss
Syltede jalapeño
1
Hakkede tomater
150 gr
Revet ost
1 stk
Rømme
1
Tacosaus
300 gr
Tortillachips
1 ss
Nøytral olje til steking
2 ts
Salt

Guacamole

0.5 stk
Rødløk
2 stk
Tomater
1 stk
Rød chili
2 stk
Avokado
1 fedd
Hvitløk
2 stk
Lime
1 neve
Fersk koriander
2 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Brun kjøttdeigen i en varm panne med olje. Finhakk løk, chili og hvitløk. Tilsett løkblandingen og krydderet i kjøttdeigen. Bland godt. Tilsett bønnemix, syltede jalapeños og hermetiske tomater. La koke i 10 minutter.

Trinn 2

Dander halvparten av tortillachipsen på et bakepapir i en sirkel med ca. 18 cm i diameter (dette er bunnen på vulkanen).

Trinn 3

Legg kjøttblandingen som et høyt tårn på toppen av chipsen. Legg et nytt lag med nachochips, kjøttdeig og avslutt med nachos. La det være igjen et hull på toppen, til å fylle guacamole i etter at nachosen er stekt.

Trinn 4

Strø ost over vulkanen og stek i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.

Trinn 5

Lag guacamolen: Kutt rødløk og tomater i små terninger. Fjern frøene i chilien og kutt den i tynne strimler. Finhakk hvitløk. Del avokadoene i to, fjern stein og mos avocadoen med en gaffel. Tilsett limesaft, salt og resten av ingrediensene til avokadomosen. Bland godt sammen.

Trinn 6

Server rykende varm nachovulkan og fyll masse guacamole på toppen. Server gjerne med rømme og tomatsalsa.

Denne oppskriften er laget av

Reneé Fagerhøi