Moussaka
μουσακάς Nettopp. Helt gresk. Og denne fantastiske retten assosierer nok de fleste av oss med Hellas, selv om ulike varianter av moussaka også er tradisjonsretter i store deler av Midtøsten og på Balkan.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200˚C. Brun kjøttdeig i en stekepanne sammen med finhakket løk og hvitløk. Ha i hermetiske tomater og la det småkoke til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Kok opp melken og jevne den med maizena, rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Skjær squash og aubergine i skiver og brun dem lett i olje på begge sider.
-
Trinn 4
Legg grønnsaker og kjøttdeig lagvis i en form, ha hvit saus og revet ost på toppen.
-
Trinn 5
Stek i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Server med hvitløksbaguetter og en frisk salat. Tilsett gjerne ½ ts oregano i kjøttsausen.
Prøv også