Moussaka | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Moussaka

4.0 i snitt
Moussaka
μουσακάς Nettopp. Helt gresk. Og denne fantastiske retten assosierer nok de fleste av oss med Hellas, selv om ulike varianter av moussaka også er tradisjonsretter i store deler av Midtøsten og på Balkan.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
1 stk
Løk
1 boks
Hakkede tomater
5 dl
Helmelk Tine
1 stk
Squash
1 stk
Aubergine
100 gr
Hvitost REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
1 ss
Solsikkeolje REMA 1000
1 ss
Maizena Majsstivelse

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200˚C. Brun kjøttdeig i en stekepanne sammen med finhakket løk og hvitløk. Ha i hermetiske tomater og la det småkoke til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Kok opp melken og jevne den med maizena, rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Skjær squash og aubergine i skiver og brun dem lett i olje på begge sider.

  4. Trinn 4

    Legg grønnsaker og kjøttdeig lagvis i en form, ha hvit saus og revet ost på toppen.

  5. Trinn 5

    Stek i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Server med hvitløksbaguetter og en frisk salat. Tilsett gjerne ½ ts oregano i kjøttsausen.